İşletmelerde kablosuz ağ kurulumu nasıl yapılır?

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
İşletmelerde kablosuz ağ kurulumu nasıl yapılır?

Ağ kurulumu, farklı amaçlar için kullanılan cihazları birbirine bağlama yöntemidir. Sistemler arasında iletişimin doğrudan ağ üzerinden sağlanabileceği gibi yine internet gibi teknolojileri ağlarının kullanılması ile de bağlantı gerçekleştirilebilir.

Ağ kurulumu sayesinde sistemler arasında dosya aktarımı rahatlıkla gerçekleşir. Bunun dışında dışarıdan ağa bağlı olan bilgisayara erişim de sağlayabilirsiniz.

İşletmelerde kablosuz ağ kurulumu nasıl yapılır?

İnternet teknolojilerinin ilk çıktığı yıllarda işletmeler genellikle kasalı bilgisayarlarla iş yapıyordu. Ancak ilerleyen yıllarda wireless gibi kablosuz çözümler ortaya çıkınca kablo karmaşası da ortadan kalkmaya başladı. Yine bu dönemde laptop gibi cihazların kullanımının da artması ile işletmelerin kablosuz ağ çözümlerine ihtiyaçları ciddi oranda arttı.

İşletmelerde Acccess Point adı verilen sistem ile birden çok bilgisayar, tablet, telefon gibi ürünlerin bağlanması için erişim noktası oluşturulur. İşletmenin büyüklüğüne göre Acccess Point sayısı artırılabilir. Ancak yalnız bir ofis için kullanılacaksa tek erişim noktası yeterli olabilir. Bu bağlantı noktaları Router adı verilen yönlendiriciler ile desteklenir. Böylece birden çok ağın bir arada kullanılması da mümkün hale gelir.

Kablosuz Menzil Arttırma ve Wi-fi Güçlendirme

Kablosuz ağların en büyük sorunlarından birisi de menzildir. Ağın dışına doğru gittiğinizde kablosuz özelliğinden gelen sinyalleri zayıflar ve en sonunda kopar. Bu da sizin ağdan çıkmanız anlamına gelir. Bir bina içerisinde nereye giderseniz gidin aynı kalitede sinyal almak için mutlaka sinyalleri güçlendirmelisiniz. Kapsama alanını genişletmek ve interneti her ortama eşit dağıtabilmek için menzil artırıcı ürünleri kullanarak sonuca ulaşabilirsiniz.

Ağ Kurulumunda Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?

Ağ kurulurken göz önünde bulundurmanız gereken etmenler vardır. Bunlara dikkat etmemeniz halinde çözümsüz kalabilirsiniz. Dolayısıyla ilk dikkat edeceğiniz husus ağ üzerindeki kullanıcı sayısı olmalıdır. Aynı anda ağ üzerinde kaç kişi çalışacak bunun net hesabını yapmalısınız. Ancak bu noktada o anki kişi ya da kullanıcı sayısını hesap etmeniz ilerleyen süreçlerde sizi zor durumda bırakabilir. Bu açıdan bakıldığında gelecekte de bu ağ üzerinden kaç kişinin olabileceği mutlaka hesaplanmalıdır.

Ağın kablolu ya da kablosuz olarak kurulacağı da mutlaka belirlenmelidir. Kablolu ağlarda kullanılacak standartlar ile kablosuz arasındaki standart birbirinden farklıdır. Kabloluda mimari ve binanın detaylı planları, kullanıcılara ağın nasıl ulaştırılacağı gibi planlamalar yapılırken, kablosuzda böyle bir sorun yoktur.

Ağ içerisinde ortak olarak kullanılacak cihazların çalışmasının ve erişiminin sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda yazıcı, fax, tarayıcı gibi ortak ürünlerin mantıksal çalışma grupları içerisinde kullanılabilmesi sağlanmalıdır.

Ağ trafiğinin de kurulumda dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunun için mühendisler bant genişliğini doğru bir şekilde ayarlamalıdırlar.

Güvenlik ağın olmazsa olmazıdır. Eğer internet gibi araçlarla dışarıya açılan bir ağınız varsa güvenlik birincil önceliğiniz olmalıdır. Aksi takdirde dışarıdan gelecek tehditlere karşı savunmasız bir sistem ile kolayca bilgilerinizi kaybedebilirsiniz.

×

 

Merhaba!

WhatsApp'tan iletişime geçmek için Lütfen Tıklayınız.

× WhatsApp İle İletişime Geçin